Receptek

A cukrot a tojásokkal habosra keverem, hozzáadom az olajat és a tejfölt, ezután a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel. Simára keverem, tepsibe öntöm, és a tetejére sorakoztatom a fél szilvákat /én most ringlót használtam/. 180 °C- on kb 40 percig sütöm. Ha kész, porcukorral megszórom.

A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsomot, pici só,bors, 15 percig főzzük. A fagyos spenótot egy tányérban betesszük a mikróba 5 percre, ha kiengedett, hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, só, bors. Jól elkeverjük.Kis méretű tepsibe vagy jénai aljába 5 db tésztát teszünk , a fele paradicsomos szósszal bekenjük, erre...

A csirkemellet megmosom , szeletelem, lecsepegtetem. Rászórom a fűszereket, jól átforgatom a húst, mindenhol érje a fűszer. Kikeverem a tojást az 5 kanál liszttel, hozzáöntöm a tejet, azzal is jól elkeverem. A 2 kanálnyi lisztbe beleforgatom a szelet husikat, és beleteszem a masszába. Az olajat felforrósítom és szép pirosra sütöm benne a hús...

Kacsasült

2020.09.05

Én a kacsát csak sózni szoktam, mindenhol jól bedörzsölöm, tepsibe rakom, mellével lefelé, öntök alá 1 pohár vizet, fóliával betakarom, és be a sütőbe. 200°C-on sütöm egy órát, megfordítom és ha már puha nem teszem vissza a fóliát, anélkül sütöm még legalább fél órát. Ha még kemény, vissza a takarót, fél óra múlva megnézem megint. Szép pirosra,...

A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, és a fűszereket és 2 l vizet. Kb 30-40 percet főzzük, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, lassú tűzön főzzük fedő alatt amig az árpagyöngy megpuhul. Beletesszük még a babot, pár percig főzzük együtt, és lezárjuk, hagyjuk rajta a fedőt.

Cékla saláta

2020.09.05

Megpucolom a céklát, leöblítem, bele szeletelem egy lábasba , annyi vízzel felengedem, hogy éppen ellepje, és megfőzöm. Kb fél óra, leveszem a tűzről, beleteszem a cukrot, ecetet, köményt,rá a fedőt és hagyom kihűlni.

A hozzávalókat egy tálban összekeverem, sütőpapírral kibélelek egy tepsit, beleöntöm, és 150 °C-on kb 45 percig sütöm. A tetejére citrommázat tettem, 5-6 kanál porcukrot kb egy fél citrom levével kikevertem és rákentem.

A szárnyakat megmostam, megtisztítottam, elvágtam kétfelé, besóztam. Lisztbe forgattam és forró olajban lassan, többször átforgatva, ropogósra sütöttem.

Készítsd el weboldaladat ingyen!