Amás pite
2020.01.19

Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír vagy 30 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- tej 1-2 dl, csak annyit, hogy könnyen összedolgozzuk a tésztát
- 1 csipet só
- 2 kg alma
- 1 tk őrölt fahéj
- cukor 10 dkg/ de függ az alma savanyúságától
- 3 nagy kanálnyi zsemlemorzsa
Az almát meghámozom, lereszelem. Egy lábasban a cukorral és a fahéjjal kevergetve megpárolom. Hagyom hűlni. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrom, 2 részre osztom. Az egyiket elnyújtom és beleügyeskedem a tepsi aljába/ nekem ez az adag egy nagy gázos tepsibe fér/ megszórom az alját morzsával és rásimítom az almát a leve nélkül. A másik lapot is kinyújtom és betakarom vele az almás tölteléket. Villával megbökdösöm és 175°C-on kb 40percig sütöm.
