Amás pite

2020.01.19

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy 30 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • tej 1-2 dl, csak annyit, hogy könnyen összedolgozzuk a tésztát
  • 1 csipet só
  • 2 kg alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • cukor 10 dkg/ de függ az alma savanyúságától
  • 3 nagy kanálnyi zsemlemorzsa

Az almát meghámozom, lereszelem.  Egy lábasban a cukorral és a fahéjjal kevergetve megpárolom. Hagyom hűlni. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrom, 2 részre osztom. Az egyiket elnyújtom és beleügyeskedem a tepsi aljába/ nekem ez az adag egy nagy gázos tepsibe fér/ megszórom az alját morzsával és rásimítom az almát a leve nélkül. A másik lapot is kinyújtom és betakarom vele az almás tölteléket. Villával megbökdösöm és 175°C-on kb 40percig sütöm.