Bakonyi gombás csirkemell

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt szalonna vagy sonka
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 30 dkg gomba
- 2dl tejföl
- 2 kanál liszt
- 1 kávés kanál só
- csipet bors
- ételízesítő ha kell
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsírban a hagymát megpirítom ,hozzáadom a paprikát, paradicsomot, párolom, majd a csíkokra vágott húst is hozzáadom, és amíg kifehéredik kevergetem,. Fűszerezem, só, bors, fokhagyma ,mehet bele a gomba/ lehet konzerv is/ és 2 dl vizet. Fél óra fedő alatt, néha kevergetve. A tejfölben elkeverem a lisztet simára, kis vízzel . Megnézem, hogy puha -e a husi, és kell-e még ízesíteni. Amíg belekeverem a habarást, én le szoktam venni a tűzről, annyi vizet öntök rá , hogy jól ellepje, visszateszem, átforralom, hogy sűrűsödjön, közben kevergetem. jó étvágyat :)



