Bakonyi gombás csirkemell

2020.08.30

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt szalonna vagy sonka
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2dl tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 1 kávés kanál só
  • csipet bors
  • ételízesítő ha kell

A szalonnát zsírjára sütöm, a zsírban a hagymát megpirítom ,hozzáadom a paprikát, paradicsomot, párolom, majd  a csíkokra vágott húst is hozzáadom, és amíg kifehéredik kevergetem,. Fűszerezem, só, bors, fokhagyma ,mehet bele a gomba/ lehet konzerv is/ és 2 dl vizet. Fél óra fedő alatt, néha kevergetve. A tejfölben elkeverem a lisztet simára, kis vízzel . Megnézem, hogy puha -e a husi, és kell-e még ízesíteni. Amíg belekeverem a habarást, én le szoktam venni a tűzről, annyi vizet öntök rá , hogy jól ellepje, visszateszem, átforralom, hogy sűrűsödjön, közben kevergetem. jó étvágyat :)