Darált húsos csiga

2020.08.30

Hozzávalók:

  • fél kg leveles vajas tészta
  • 70 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 mk só
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 ek piros paprika
  • 10 dkg reszelt sajt

A hagymát az olajon megfonnyasztom, ráteszem a húst, a fűszereket, sütöm, kevergetem közben, amikor a hús kifehéredett, beleteszem a paradicsomot. Főzöm, kb fél órát. A tésztát elnyújtom, a darált húst rásimítom. Feltekerem és szeletekre vágom. Tepsibe rakom, megszórom sajttal, és 230 °C-on 40percig sütöm.