Flódni

2020.01.19

 Tóthné Erzsike sütije

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg libazsír
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor

Az alapanygokból tásztát gyúrunk és 5 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Az első darabot kikent tepsibe helyezzük és diótöltelékkel megkenjük. Rárakjuk a második lapot, ezt mákkal töltjük. A harmadik lapra szilvalekvárt teszünk, a negyedikre borban párolt almát teszünk. Beborítjuk az ötödik lappal és megsütjük. Sütés előtt villával megszúrkáljuk . 

 Dió töltelék :

  • 1 dl tejet megforrósítjuk
  • 15 dkg darált diót
  • 10 dkg cukrot keverünk hozzá

Mák töltelék:

  • 1 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor

2-3 percig hagyjuk a tűzön. Reszelt citrom héjat, rumot, fahéjat tehetünk bele, ízlés szerint. Borban párolt alma:

  • 1 kg reszelt almát
  • 1 dl fehér borral leöntünk, és megpároljuk.

Ízlés szerint ízesíthetjük még cukorral, fahéjjal, citrommal.