Flódni

Tóthné Erzsike sütije
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg libazsír
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
Az alapanygokból tásztát gyúrunk és 5 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Az első darabot kikent tepsibe helyezzük és diótöltelékkel megkenjük. Rárakjuk a második lapot, ezt mákkal töltjük. A harmadik lapra szilvalekvárt teszünk, a negyedikre borban párolt almát teszünk. Beborítjuk az ötödik lappal és megsütjük. Sütés előtt villával megszúrkáljuk .
Dió töltelék :
- 1 dl tejet megforrósítjuk
- 15 dkg darált diót
- 10 dkg cukrot keverünk hozzá
Mák töltelék:
- 1 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
2-3 percig hagyjuk a tűzön. Reszelt citrom héjat, rumot, fahéjat tehetünk bele, ízlés szerint. Borban párolt alma:
- 1 kg reszelt almát
- 1 dl fehér borral leöntünk, és megpároljuk.
Ízlés szerint ízesíthetjük még cukorral, fahéjjal, citrommal.
