Húsgombóc leves
2020.08.16

Hozzávalók: Leveshez:
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- negyed karalábé
- 2-3 zellerszár, vagy negyed zellergumó
- 1 tk só
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk fokhagymapor
Gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 mk só
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk őrölt bors
- 2 tk szárított petrezselyem
A leveshez a zöldségeket megtisztítom, darabolom. Annyi vízben felteszem főni, hogy jól ellepje. Belerakom a fűszereket is. A gombóchoz a hagymákat lereszelem és a hozzávalókat összekeverem. Amikor felforrt a leves, belekanalazom a gombócokat, és kb 3/4 órát főzöm.


