Húsgombóc leves

2020.08.16

Hozzávalók: Leveshez:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • negyed karalábé
  • 2-3 zellerszár, vagy negyed zellergumó
  • 1 tk só
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk fokhagymapor

Gombóchoz:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 mk só
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 tk szárított petrezselyem

A leveshez a zöldségeket megtisztítom, darabolom. Annyi vízben felteszem főni, hogy jól ellepje. Belerakom a fűszereket is. A gombóchoz a hagymákat lereszelem és a hozzávalókat összekeverem. Amikor felforrt a leves, belekanalazom a gombócokat, és kb 3/4 órát főzöm.