Kati puncs szelet

2020.01.19
Kati puncs szelet
Kati puncs szelet

Tóthné Erzsikétől

Hozzávalók : 

 a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a felvert fehérjét. Majd a lisztet keverjük hozzá, vigyázva , ne törjük össze a habot. Tepsibe öntjük,használjunk sütőpapírt vagy zsírozzuk, lisztezzük ki előtte a tepsit. 175°C-on kb 30 percigsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

Krémhez:

  • 3 dkg darált keksz
  • 2 dl erős kávé
  • 0,5 dl rum vagy aroma
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek lekvár / 
  • Ezeket jólösszekeverjük
  • 20 dkg porcukor
  • 20dkg vaj
  • / ezt is kikeverjük és hozzáadjuk a kekszes masszához

Rákenjük a piskótára és a tetejére csokimázt teszünk 20 dkg porcukor

  • 2 púpos ek kakaópor
  • 1 ek vaj
  • 2-3 ek tej /Egy lábasban összeforraljuk,kicsit hagyjuk hűlni, és rákenjük a süti tetejére.