Kati puncs szelet
2020.01.19

Kati puncs szelet
Tóthné Erzsikétől
Hozzávalók :
a piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a felvert fehérjét. Majd a lisztet keverjük hozzá, vigyázva , ne törjük össze a habot. Tepsibe öntjük,használjunk sütőpapírt vagy zsírozzuk, lisztezzük ki előtte a tepsit. 175°C-on kb 30 percigsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krémhez:
- 30 dkg darált keksz
- 2 dl erős kávé
- 0,5 dl rum vagy aroma
- 2 ek kakaópor
- 3 ek lekvár /
- Ezeket jólösszekeverjük
- 20 dkg porcukor
- 20dkg vaj
- / ezt is kikeverjük és hozzáadjuk a kekszes masszához
Rákenjük a piskótára és a tetejére csokimázt teszünk 20 dkg porcukor
- 2 púpos ek kakaópor
- 1 ek vaj
- 2-3 ek tej /Egy lábasban összeforraljuk,kicsit hagyjuk hűlni, és rákenjük a süti tetejére.
