Kenyér tönkölybúzalisztből

2020.01.19
Kenyér tönkölylisztből
Kenyér tönkölylisztből

Hozzávalók :

  • 65 dkg tönkölybúzaliszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 1 ek só
  • 3 dl meleg víz
  • 2 ek oliva olaj
  • 1 marék tökmag és napraforgómag a tetejére

Fél kg lisztet összegyúrtam a sóval, vízzel, észtővel, és hagytam kelni 1 órát. A maradék liszttel újból átgyúrtam , hozzáadtam az olajat is. Amikor már elvált a kezemtől , gombócot formáztam belőle és sütőpapíros tepsibe raktam. Megszórtam a magokkal, és hagytam még 30 percet kelni. Előmelegített sütőbe tettem 220°C-on 10 percre, majd visszavettem a hőt 180 °C-ra és 40 percig sütöttem.