Májgombóc leves
2020.08.30

Hozzávalók a leveshez
- fél kg fagyasztott vegyeszöldség
- fél kg karfiol
- késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 púpos evőkanál só
2 és fél liter vízben feltesszük főzni az összes hozzávalót , max 20 perc és amíg fől elkészítjük a májgombócot
- 10 dkg csirkemáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 egész tojás
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál só
- késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
- 1 kanál petrezselyem, szárított is jó
A májat botmixerrel szoktam pépesre aprítani, a hagymát lereszelem, a hozzávalókat összekeverem és belekanalazom a levesbe, elég 10 perc neki. Adhatunk hozzá tésztát is :)



