Májgombóc leves

2020.08.30

Hozzávalók a leveshez

  • fél kg fagyasztott vegyeszöldség
  • fél kg karfiol
  • késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 púpos evőkanál só

2 és fél liter vízben feltesszük főzni az összes hozzávalót , max 20 perc és amíg fől elkészítjük a májgombócot

  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás
  • 1 mokkáskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál só
  • késhegynyi bors, késhegynyi fokhagymapor
  • 1 kanál petrezselyem, szárított is jó

A májat botmixerrel szoktam pépesre aprítani, a hagymát lereszelem, a hozzávalókat összekeverem és belekanalazom a levesbe, elég 10 perc neki. Adhatunk hozzá tésztát is :)