Spenót

2020.01.11

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót/fagyasztott
  • 6 kanál olaj
  • 3 kanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl víz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 maréknyi zsemlemorzsa
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk ételízesítő

A fokhagymát apróra vágom, vagy fokhagymanyomón áttöröm, 6 kanál olajon vagy zsíron kicsit sütöm, hozzáadom a lisztet. Nem pirítom meg, maradjon fehér. Felöntöm a tejjel és vízzel, hozzáadom a spenótot, sózom, borsozom. Az ételízesítőt csak a végén teszem bele, ha kell, kóstolás után. Kevergetni kell, amikor már rotyog , beledobok egy marék zsemlemorzsát. Elkeverem, és 2-3 perc után lezárom. Mi tojással szeretjük :)