Spenót
2020.01.11

Hozzávalók:
- 1 kg spenót/fagyasztott
- 6 kanál olaj
- 3 kanál liszt
- 3 dl tej
- 3 dl víz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
A fokhagymát apróra vágom, vagy fokhagymanyomón áttöröm, 6 kanál olajon vagy zsíron kicsit sütöm, hozzáadom a lisztet. Nem pirítom meg, maradjon fehér. Felöntöm a tejjel és vízzel, hozzáadom a spenótot, sózom, borsozom. Az ételízesítőt csak a végén teszem bele, ha kell, kóstolás után. Kevergetni kell, amikor már rotyog , beledobok egy marék zsemlemorzsát. Elkeverem, és 2-3 perc után lezárom. Mi tojással szeretjük :)
