Sütőtök krémleves

Hozzávalók :
- 2 kisebb bébitök /kb 2 kg/
- 3 db édes burgonya
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál só vagy ételízesítő
- 1 kávéskanál fokhagyma vagy fokhagymapor
- késhegynyi őrölt bors
A zöldségeket megpucoljuk, daraboljuk, megmossuk, beletesszük egy lábasba vagy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Rászórjuk a fűszereket /lehet próbálkozni más fűszerekkel is, pl fahéj, gyömbér,kakukkfű, levendula, bazsalikom/ és addig főzzük amig puha nem lesz/kb fél óra/ . Ezután botmixerrel vagy turmix géppel pürésítjük. Ha sűrűnek találjuk, higíthatjuk még vízzel . Tálaláskor pirított kenyérkockákkal vagy tökmaggal megszórjuk.
A sütőtök krémleves remek vacsoraötlet a hűvös, esős őszi napokra. A narancssárga színe megmosolyogtat, gazdag íze pedig elvarázsolja az egész családot. Különböző típusú sajtokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel kombinálhatod. Friss zsályával, szárított kakukkfűvel és pirított tökmaggal egyszerűen tökéletes.


