Sütőtök krémleves

2020.01.11
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

Hozzávalók :

  • 2 kisebb bébitök /kb 2 kg/
  • 3 db édes burgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 evőkanál só vagy ételízesítő
  • 1 kávéskanál fokhagyma vagy fokhagymapor
  • késhegynyi őrölt bors

A zöldségeket megpucoljuk, daraboljuk, megmossuk, beletesszük egy lábasba vagy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Rászórjuk a fűszereket /lehet próbálkozni más fűszerekkel is, pl fahéj, gyömbér,kakukkfű, levendula, bazsalikom/ és addig főzzük amig puha nem lesz/kb fél óra/ . Ezután botmixerrel vagy turmix géppel pürésítjük. Ha sűrűnek találjuk, higíthatjuk még vízzel . Tálaláskor pirított kenyérkockákkal vagy tökmaggal megszórjuk.    


A sütőtök krémleves remek vacsoraötlet a hűvös, esős őszi napokra. A narancssárga színe megmosolyogtat, gazdag íze pedig elvarázsolja az egész családot. Különböző típusú sajtokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel kombinálhatod. Friss zsályával, szárított kakukkfűvel és pirított tökmaggal egyszerűen tökéletes.