Töltött dagadó
2020.01.18

Töltött dagadó
Hozzávalók
- 1,5 kg dagadó
- 5 db áztatott zsemle
- 2 db főtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- húshoz:1 mk só,1 mk ételízesítő, csipet bors, csipet fokhagymapor
- töltelékhez: 1 mk só, 1 mk ételízesítő, 1 mk bors,1 csipet fokhagymapor
A húst megmosom, a fűszerekkel jól bedörzsölöm kívül , belül. A töltelékhez a zsemléket vízben megáztatom, kicsavarom és tálba teszem. Hozzáadom az apróra vágott a szalonnát, a tojást, a főtt tojásokat szeletelve , a hagymát belereszelem, a fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm, a petrezselymet is apróra vágom, a gombát is megmosom, beleszeletelem, és a fűszerek. Jól összedolgozom az egészet és betöltöm a dagadó közepébe . Tepsibe teszem és 200 °C-on kb másfél órát sütöm.
