Kaszinó tojás francia salátával

2020.03.01

Hozzávalók :

  • 1 kg fagyasztott vegyes zöldség
  • 3 db közepes krumpli
  • 3 db alma, 1 piros héjú
  • 3 db csemege uborka
  • 1/2 kg majonéz
  • 8 db tojás
  • 1/2 dl fehér bor
  • 1csipet só, bors
  • 1 mk mustár
  • 1 mk piros paprika

A zöldséget megfőzöm, forrástól számítva kb 10 perc. Tésztaszűrőbe öntöm, lecsepegtetem és tálba öntöm. A tojásokat is megfőzöm, a héjas krumplival együtt. Amikor kihültek, a krumpli héját lehúzom, 2 db-ot kis kockákra vágva, hozzáadom a zöldséghez. A harmadikat egy tányérban szétnyomkodom, amit majd összekeverek a tojások sárgájával. 2 almát meghámozok, és magház nélkül kis kockákra vágom, az uborkákkal együtt és hozzáadom a többi zöldséghez. Kb a majonéz 3/4 részét hozzákeverem a salátához, és beleöntöm abba az edénybe amiben tálalni szeretném. Elsimítom és rápakolom a tojásokat. 

 A főtt tojásokat ketté vágom, a sárgáját a krumplival összetöröm és kikeverem , pici sóval , borssal, 2-3 kanál majonézt adok hozzá, 1 kis kanál mustárt, és egy egész kicsi kanál piros paprikát. Krémesre keverem és visszakanalazom a fél tojásokba. A fél tojásokat sorba rakom a salátára, a krémes felük legyen alul. Az megmaradt majonézhez, hozzáadom a bort, kikeverem vagy  jól összerázom egy kis üvegben és egy-egy kanállal teszek a tojások tetejére. Már csak a díszítés maradt, a piros almát félbe vágom, és vékony szeletkéket vágok, amit a tojások közé helyezek.