Párizsi csirkemell

2020.09.05

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 2+5 ek liszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1/2 liter olaj a sütéshez

A csirkemellet megmosom , szeletelem, lecsepegtetem. Rászórom a fűszereket, jól átforgatom a húst, mindenhol érje a fűszer. Kikeverem a tojást az 5 kanál liszttel, hozzáöntöm a tejet, azzal is jól elkeverem. A 2 kanálnyi lisztbe beleforgatom a szelet husikat, és beleteszem a masszába. Az olajat felforrósítom és szép pirosra sütöm benne a hús mindkét oldalát. Papírtörölközőre szedem ki, ami felszívja a felesleges olajat.