Újházi tyúkhúsleves

2020.01.19
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves

Hodos Katitól :

Hozzávalók:

  • 1 db tyúk /1,5-2 kg/
  • 5 db sárgarépa
  • 3db fehérrépa
  • 1 db kis zellergumó
  • 1 db kis karalábé
  • 3 db gomba
  • 10-15 dkg friss vagy (mélyhűtött) zöldborsó
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagym
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/4 kelkáposzta
  • pár db kelbimbó
  • 1 mk. szemes bors
  • 1 ek só

Megtisztítjuk a tyúkot, és hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ezután megszórjuk sóval és az egész borssal, majd lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, beletesszük a levesbe és lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, amíg a hús megpuhul.