Újházi tyúkhúsleves
2020.01.19

Újházi tyúkhúsleves
Hodos Katitól :
Hozzávalók:
- 1 db tyúk /1,5-2 kg/
- 5 db sárgarépa
- 3db fehérrépa
- 1 db kis zellergumó
- 1 db kis karalábé
- 3 db gomba
- 10-15 dkg friss vagy (mélyhűtött) zöldborsó
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 db vöröshagym
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1/4 kelkáposzta
- pár db kelbimbó
- 1 mk. szemes bors
- 1 ek só
Megtisztítjuk a tyúkot, és hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ezután megszórjuk sóval és az egész borssal, majd lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, beletesszük a levesbe és lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

