Zöldséges árpagyöngy leves

2020.09.05

Hozzávalók:

  • 15 dkg árpagyöngy
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 egész karalábé
  • 6-8 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 szál póré hagyma
  • 1 csomag zellerszár
  • 25 dkg vajbab/ Konzerv
  • 1 tk só
  • 1 nagy kanál ételízesítő
  • 1 csipet őrölt bors
  • 3 kanál olaj

A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, és a fűszereket és 2 l vizet. Kb 30-40 percet főzzük, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, lassú tűzön főzzük fedő alatt amig az árpagyöngy megpuhul. Beletesszük még a babot, pár percig főzzük együtt, és lezárjuk, hagyjuk rajta a fedőt.