Zöldséges árpagyöngy leves
2020.09.05

Hozzávalók:
- 15 dkg árpagyöngy
- 1 db nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 1 egész karalábé
- 6-8 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 szál póré hagyma
- 1 csomag zellerszár
- 25 dkg vajbab/ Konzerv
- 1 tk só
- 1 nagy kanál ételízesítő
- 1 csipet őrölt bors
- 3 kanál olaj
A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, és a fűszereket és 2 l vizet. Kb 30-40 percet főzzük, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, lassú tűzön főzzük fedő alatt amig az árpagyöngy megpuhul. Beletesszük még a babot, pár percig főzzük együtt, és lezárjuk, hagyjuk rajta a fedőt.


